Stappen in Nieuw-West

< Door Jeroen Mirck >

IMG_0695
Uitgaan in Nieuw-West, waar doe je dat? De tweede “Swing Buiten De Ring”-kroegentocht op Goede Vrijdag gaf op daarop vier antwoorden: van chique op grote hoogte tot volkse meezingers. De avond begon in de Skyy Bar van het Fashion Hotel, waar een twintigtal kroegtijgers uit Nieuw-West verzamelde. Van werkzoekende tot wethouder, van raadslid tot de redactie van Nice Nieuw-West, het was een bont buitenrings gezelschap.

Skyy Bar
De Skyy Bar torent tien verdiepingen uit boven het Erasmuspark, waarover je wijds kunt uitkijken. Geen goedkope bar, maar wittewijndrinkers krijgen wel een kelk ter grootte van de kampioensbeker die Ajax over een paar maanden omhoog mag steken. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door een hippe DJ, ook nice!

De Rooseboom & Café Huizinga
Heel anders is de sfeer in café nummer twee: De Rooseboom aan de Jacques Veltmanstraat. Een bruine kroeg met bijpassende aankleding, waar je moeiteloos in gesprek raakt met de vaste bezoekers. Café Huizinga, op loopafstand van Rooseboom, is weer heel anders: een rondlopende bar in het midden, een gemêleerd gezelschap eromheen en een darttoernooi in de aparte (rook?)ruimte.

Die Rooie
De avond eindigde in Die Rooie, een authentieke volkskroeg aan de Huizingalaan met een smartlappenzanger achter de tap die blijft zingen tot in de late uurtjes. Geen kans om dan vroeg naar huis te gaan. Kortom: genoeg te beleven op een kroegentocht in Nieuw-West!

IMG_0685

IMG_0691

IMG_0714

IMG_0702

IMG_0713

IMG_0706

IMG_0709

 

 

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2023 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend