Aan de slag met de Wildemanbuurt

Door: Fleur Teitink & Emma Koster

DSC04400
In een van onze eerdere columns schreven we al over de Garage Notweg. Het is niet zomaar dat de garage onze werkplek is. De Wildemanbuurt heeft een speciaal plekje in het hart van Smart Nieuw West. Samen met bewoners en The Beach werken we er namelijk aan om Nieuw-West mooi, duurzaam en slim te maken.
Dit doen we in workshops. Er zijn twee workshops per week, waar alle bewoners welkom zijn om hun buurt te verbeteren. Wat zou er moeten veranderen? En hoe dan? Kunnen we dat gaan doen?

In de Wildemanbuurt spelen thema’s die lezers uit andere buurten misschien ook wel zullen herkennen. Weinig contact met de andere bewoners, soms een onveilig gevoel, zwerfvuil… Niet zo nice. Maar er zijn ook genoeg dingen wél nice! Er zijn veel activiteiten voor bewoners, er zijn veel kinderen en er veel ruimte. De bewoners denken na over waar ze aan willen werken en gaan aan het ontwerpen.

En dat ontwerpen kunnen bewoners veel beter dan de gemeente. Wie kent de buurt nou het beste? Tot nu toe zijn er al veel leuke ideeën geopperd, buurtjuwelen noemen we dat. Op naar stap 2: aan de slag! De bewoners voeren de plannen uit. En waar nodig kunnen de bedrijven in ons netwerk natuurlijk helpen.

In de eerste reeks workshop werken we toe naar 5 mei. Op het plein van de Lucas Community vieren we dan groots bevrijdingsdag en presenteren het werk tot dan toe. Daarna gaan we aan de slag met projecten die echt het verschil gaan maken.

Heb je het gouden of zelfs juwelen idee? Of wil je gewoon graag nice en smart zijn? Kom dan vooral eens naar een van onze workshops op dinsdag tussen 7 en 9 ’s avonds of op woensdagochtend naar onze women-exclusive kookworkshop van 10 tot 12 uur.

DSC04432

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend