Bij Hotel Buiten in de late middagzon ****

Door Caroline Freriks.
IMG_3878
Waar ga je naartoe op een zomerse middag of weekend? Als de zon in Oud-West achter de huizen zakt en terrassen in de schaduw komen te liggen. Naar een van die open plekken die de stad rijk is. Ik fietste zaterdag in een kwartiertje naar Hotel Buiten aan de Sloterplas.

Staren over de Sloterplas
Het was geen alles-consumerende-voetbalavond-met-groot-scherm, want die hebben ze daar ook. Maar gewoon een rustige zaterdagnamiddag. Nieuw-West en de rest van de stad leken te slapen. Hoe idyllisch en rustig was het bij Hotel Buiten. Waarom zat niet iedereen hier in de zon te staren over de Sloterplas? Man en ik zijn blij met onze ontdekking. Lange tafels met lange banken op een grasveldje tussen de bomen, een houten padvindersclubhuis voor als het buiten te fris wordt, lege vaten om vuur in te maken, een trampoline, en een houten bar om speciale drankjes te kopen.

IMG_3890

Bijzondere bieren en frissen
De bieren bij Hotel Buiten zijn van brouwerij de 7 deugden uit Nieuw-West. Ik ga voor de frisse witte Ruw+Bolster, man neemt de wat vollere Arm+Zalig. Ook voor de fris- en sapdrinkers is er veel bijzonders te drinken: van rhabarber schorle tot wostok tannenwald. De barbecue is aangemaakt om zelf meegebracht vlees op te roosteren. Het gezin verderop aan de lange tafel is druk bezig met de worstjes en de hamburgers. Hotel Buiten zorgt voor brood, sla en sauzen, voor 5 euro pp. Het vakantiegevoel dringt zich op, en dat komt niet alleen door de barbecuelucht. Een bootje meert aan, het is net nog te fris om het water in te duiken. Volgende keer komen we met een koeltas vol met spiesen terug. Barbecueën onder de bomen en in de zon, met uitzicht op de plas. Wie wil dat nou niet?

IMG_3880

 

 

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend