Terug naar Nieuw-West

door Kamal Bergmankamal

Op 9 januari 2006 woonde ik in een klein kamertje in Oost. In Watergraafsmeer om precies te zijn. Ik had Twente, waar ik geboren en getogen ben, verlaten en ingeruild voor deze dorpse wereldstad. Na een jaar of twee vond ik mijn partner en verhuisde ik naar de Paulus van Hemertstraat. We woonden daar in een appartement van 42m2. We keken uit over het Confuciusplein, waar de voetballende jeugd de bal hoog in de hekken schopte.

Weg uit Nieuw-West
Op een dag, stapte ik in de tram bij de Burgemeester van Leeuwenlaan en kwam ik de Mohammed Marcouch tegen. We zaten naast elkaar en we maakten een praatje. Ik vertelde hem dat ik me niet helemaal veilig voelde en dat de sfeer in de buurt niet onze sfeer was. De heer Marchouch vertelde dat hij het jammer vond dat we de buurt zouden verlaten. Hij wilde juist meer diversiteit. Hij kon ons niet overhalen en we verhuisden naar West en gingen wonen in een totaal andere wijk, niet eens zo ver van waar we vandaan kwamen.

Precies Amsterdam: een wijk, vijf minuten verderop gelegen, kan totaal verschillend zijn.

Terug naar Nieuw-West
Na vier jaar prettig gewoond te hebben bleek ons huis te klein voor ons. Belangrijker nog: in en rond de Geuzenstraat kwamen veel meer yuppen wonen. In dat milieu vonden wij niet wat we zochten. Roering en minder eenheidsworst is toch wel wat we zochten. Maandenlang hadden we Funda afgespeurd. Ons huis werd verkocht. Een beetje druk kon geen kwaad, nu moesten we wel vaart maken.

We verhuisden weer naar Nieuw- West, Slotermeer- Noordoost, de tuinstad. Een jaren vijftig woning tussen allerlei families, die ons gelijk verwelkomden en ons direct thuis lieten voelen.

Nieuwsgierig naar Nieuw-West
Ik ben zo ontzettend nieuwsgierig naar dit stadsdeel. Ik lees er steeds meer over en krijg door sites, zoals Nice Nieuw-West en ander social media een steeds beter beeld van de wijk waarin ik ben komen wonen.

Ik hoop op Nice Nieuw-West een aantal columns te mogen schrijven over dit groene stadsdeel. Laat de zon en de kleuren maar komen.

Leest u mee?
Kamal Bergman
Twitter:@onelinerbergman
mail: info@nicenieuwwest.nl

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend