Vandaag alvast aandacht voor de gratis workshop ‘ koken met brood’ a.s. donderdag.
Oud brood weggooien is voor velen ‘not done’. Het geven aan de vogels levert – hoe goedbedoeld – problemen met ratten. Wat dan te doen met oud brood? Leer van Zoubida Salhi om er iets lekkers van te maken. Er worden broodschotels, croutons, brusquetta’s, wentelteeftjes en nog veel meer bereid. Zo hoef je je brood niet meer weg te gooien en maak je voor weinig geld heerlijke gerechten. Deelnemen, geef je dan op via fiona@marokkomedia.nl, de workshop is van 9:00 tot 11:30 uur.
Vandaag al zin in wentelteefjes klik dan door op meer.
Wentelteefjes voor 4 personen
2 scharreleieren
1 dl melk
1,5 eetlepel suiker
1 theelepel kaneel
8 sneetjes brood
50 gram boter
Klop de eieren met de melk los. Haal de korstjes van de boterhammen en haal ze door het mengsel. Verhit een klontje boter in de pan en bak de sneetjes op matig vuur een vooreen aan weerszijden lichtbruin. Snijd ze diagonaal een- of tweemaal door. Bestrooi met wat suiker en kaneel en dien de wentelteefjes warm op.