Hé, een bruin dikkopje

Soms zien we ze hier vliegen, maar 4 hoog komen ze niet vaak en in de netjes aangelegde binnentuin is er voor ze niks te halen. De dagvlinder heeft het sowieso niet zo makkelijk in Nieuw-West, alhoewel je het niet zou zeggen als je er eens één zorgeloos en dromerig voorbij ziet fladderen. De meeste dagvlinders gaan in aantallen achteruit. Dat komt doordat de leefomgeving slechter wordt of zelfs verdwijnt.

Om te weten hoe het met de dagvlinders gaat worden ze geteld. Help jij mee de bosparelmoervlinder, bruin dikkopje, donker pimpernelblauwtje of grote parelmoervlinder te tellen? Meld je vandaag dan aan als vlinderteller bij Karel Bos van Natuurtuin De Wiedijk.

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2023 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend