Vrijdag Fietsdag

Vandaag vrij? Fiets er dan op deze zeer goede vrijdag er eens uit. Je kunt aanhaken bij de fietstocht: ‘Polders, dijken en vaarten’ die wordt georganiseerd door het van Eesterenmuseum. Landschapsarchitecte  Mirjam Koevoet van ’1op1 stadslandschappen’ gaat mee als wegwijzer.

De tocht is zo’n vijftien kilometer lang en voert vanaf het museum langs onbebouwde polderlandschappen en langs sporen van polders die nog door het zand heen schemeren dat opgespoten is voor de bouw van de Westelijke Tuinsteden: De Sloterplas (waar het zand vandaan komt), de Osdorperweg en de Slotervaart.

De nadruk ligt bij deze tocht op de grote maten. Deze bijzondere karakteristiek van de Westelijke Tuinsteden geeft de bebouwde delen iets van de weidsheid die ook eigen is aan polderlandschappen. En wie weet kom je ook nog langs het groene fietsenbord, voor de locatie klik je hier, nice!

De fietstocht start om 13.00 uur bij het Van Eesterenmuseum. De kosten zijn € 7,50. Je kunt je aanmelden via fietsen@vaneesterenmuseum.nl

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend