Rondvaart Nieuw-West

Binnenkort door iedereen te doen, een mooie rondvaart door de grachten van Nieuw-West, inclusief de Sloterplas en de ‘mangrove’ van het Sloterpark. Lees hieronder het verslag van de proefvaart door Victorien. Uit eigen ervaring weten wij dat het absolute must see en do wordt in het najaar, nice!

Groen en waterrijk Nieuw-West
Zaterdagmiddag hield het Van Eesterenmuseum, vanuit de Burgemeester van Tienhovengracht in Slotermeer, een testvaart over de wateren van de Westelijke Tuinsteden. Terwijl de groep, waarvan de meeste betrokken bij het museum, zeker niet onbekend is met het gebied, werd het een ontdekkingstocht door groen en waterrijk Nieuw-West! Mede door de bezielende leiding van Wouter van der Wulp, betrokken bij zowel het museum als Vrienden van de Sloterplas.

De weidse Sloterplas, verborgen en stille plekken in het Ruige Riet deden verwonderen; deze natuur in Amsterdam! De tocht werd compleet door een tussenstop bij het Natuur & Milieu Educatie Centrum, waar beheerder Wouter Dolmans en zijn zoontje ons de nieuwe natuurspeeltuin ‘de Natureluur’ demonstreerden. Net als de afsluitende tosti en speciaal biertje bij ‘Hotel Buiten’, nog zo’n nieuwe aanwinst voor Nieuw-West. De vaart werd als een succes ervaren, en heeft zijn vervolg als reguliere rondvaart na de zomer. Hou hiervoor de website van het Van Eesterenmuseum in de gaten!

Door: Victorien Koningsberger

1 pingback on this post
Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend