Wij ‘liken’ Mustafa Akka

Greengraffiti® & Nice Nieuw-West ‘liken’ Mustafa Akka & Ara Cora. Waarom?

Omdat hij en zijn Ara Cora voetbal inzet als bindend middel voor de buurt en zijn eigen ervaringen inzet om jongeren met een achterstandspositie te helpen en te motiveren.

Bij Ara Cora staat goed voetballen voorop en dan doen ze zeker. Opgericht in 2009 is hun eerste in de hoofdklasse al drie keer kampioen geweest, staat de A1 in de hoofddivisie op de tweede plaats van Noord-Holland en ze hebben een damesteam.  Maar bij Ara Cora wordt meer gedaan dan alleen maar voetballen.

In hun ‘clubgebouw’ aan de Thorn Prikkerstraat komen Marokkaanse, Turkse en Surinaamse jongens en meiden van 9 tot 27 bijelkaar om mee te doen aan workshops, studeren of gewoon te ontspannen. Ook krijgen ze bij Ara Cora weer een kans, door intensieve begeleiding en coaching van Mustafa én met hulp van andere maatschappelijk succesvolle jongeren om er iets weer van te maken, nice!

 

Dit is het derde ‘Like’ artikel in een serie van 9.
Like 1: Jeroen Jonkers
Like 2: Kami-Kazi

Volgende week woensdag weer een leuke Nieuw-Wester geselecteerd door Greengraffiti® op Nice Nieuw-West, nice!

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend