Fijne familie in Osdorp

Voor veel Achterhoekers is Amsterdam de andere kant van de wereld ‘waar ze nog niet dood gevonden zouden willen worden.’ Om over Amsterdam Nieuw-West (‘Nieuw wat?’) maar te zwijgen. En waar de Achterhoek ligt dat weet natuurlijk weer geen enkele Amsterdammer.

Hugo Hoes, redacteur van de VPRO Gids, kent beide plekken. Hij woonde het eerste deel van zijn leven in de Achterhoek en het tweede deel in Amsterdam. Nu inmiddels al bijna vijftien jaar in Nieuw-West. Over zijn jeugd als jongste in een gezin van acht kinderen verscheen vorige week bij uitgeverij Thomas Rap de hilarische verhalenbundel Fijne familie. Twee verhalen uit die bundel waren al in de VPRO Gids te lezen. Hugo beschrijft op tragikomische wijze onder meer hoe het grote gezin vakantie vierde, met Monopoly-geld winkelde en met oude rapporten langs hun oma gingen. De vakanties, Kerstmis en andere familiebijeenkomsten zijn een vrolijk feest der herkenning voor iedereen die is opgegroeid in een gezin uit de jaren zestig en zeventig.  Wie hardop wil lachen, leze Fijne familie.

Aanschaffen dus dat boek, dat al onderweg is naar de tweede druk, en wil je Hugo live meemaken kom dan morgen naar boekhandel Meck & Holt. Daar signeert hij tussen 13.00- 15.00 uur graag zijn Fijne Familie voor je, nice!

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2021 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend