Bikkels voor Spieren

Door: Oebe Rombout

Aankomend weekend ga ik en 12 instructeurs van het Watersportcentrum Sloterplas weer de ‘Bikkeltocht’ varen. Dit is een zeil-versie van de ‘tocht der tochten’ – de Elfstedentocht, uiteraard in Friesland. Deze wordt gevaren in drie Valken. Misschien heb je ons afgelopen weken al zien trainen rondom de Sloterplas.

Van vrijdagavond 16 november tot maandagmiddag 19 november varen we 64 uur bijna-non-stop! Dat betekent 200 kilometer zeilen, jagen, bomen en in ploegendiensten slapen en voor 125 bruggen de mast plat leggen. Een motor wordt niet gebruikt. Drie jaar geleden is het voor het eerste en tevens laatste keer gelukt de volledige route uit te varen.

Varen voor goed doel
Dit jaar varen we weer voor een goed doel: Spieren voor Spieren. Deze stichting zet zich in voor kinderen met een spierziekte. Je kunt ons sponsoren door een geldbedrag in te zetten op elke stad die wij halen. Bijvoorbeeld: je zegt: ‘5 euro per stad’. Als wij aan het einde 8 Elfsteden-steden gehaald, dan stort je 40,- o.v.v. ‘Bikkeltocht’ op de rekening van Spieren voor Spieren. Meld je als sponsor aan op http://bikkeltocht.com/sponsors.php, zodat we onderweg weten wat elke nieuwe stad voor Spieren voor Spieren opbrengt.

Op http://www.bikkeltocht.com vind je een live verslag van waar we zijn en hoe de tocht verloopt. Ook kan je daar live foto’s en filmpjes zien en is er een live kaartje en Elfsteden-stempelkaart. De Twitteraars kunnen ook onze captainslog volgen: http://twitter.com/bikkeltocht Facebookers kunnen ‘Bikkel Tocht’ toe te voegen als vriend.

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend