Taart voor het Van Eesterenmuseum!

Door: Jeroen Mirck

Nog maar net bekomen van de hoofdrol in AT5-programma ‘Bouw je buurt’ was het zaterdag alweer feest in het Van Eesterenmuseum. Er was namelijk taart voor de vele vrijwilligers die dit museum in Nieuw-West mogelijk maken.

Deze lekkernij was een Valentijnscadeau van de D66-afdeling Nieuw-West, die elk jaar rond 14 februari een vrijwilligersinitiatief in het zonnetje zet. Als raadslid van D66 had ik de nobele taak om de taart te komen brengen. Fractievoorzitter Herman Mulder hield vervolgens een korte toespraak waarin hij de aanwezige vrijwilligers complimenteerde met hun belangeloze inzet voor het museum en de buurt. Daarna sneed hij samen met VEM-bestuurslid Anouk de Wit de speciale Valentijntaart aan en kreeg iedereen een taartpunt.

Het Van Eesterenmuseum, open sinds mei 2010, is een unieke stukje erfgoed in Slotermeer: niet alleen als gebouw, maar ook het gebied eromheen (het zogenaamde ‘Buitenmuseum’) waar rondleidingen worden gehouden. Het museum is een eerbetoon aan Cornelis van Eesteren die als architect en stedenbouwkundige in 1934 aan de wieg stond van het Algemeen Uitbreidingsplan van Amsterdam. Ben je er nog nooit geweest, ga dan zeker eens kijken!

 

IMG_0262

IMG_0278
IMG_0279

IMG_0285

 

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend