Femia & Paul maken hun droom waar

Door Warner Hemmes

Dat is ook Nieuw West: Op je 60e allebei je baan opzeggen, beleidsrapportages verruilen voor creativiteit. Femia Kievits en Paul Latta droomden er niet alleen van, ze voegden de daad bij het woord, wat een lef! En hun fantastische meubels zijn nog heel betaalbaar ook!

Rondleiding Staalmanpleinbuurt
Tijdens de rondleiding door de Staalmanpleinbuurt raakte ik in gesprek met Femia Kievits, een van de andere deelnemers. (de arctische kou schept snel een band, maar dat terzijde.) Zij vertelde achteloos verderop in de Ottho Heldringstraat straat samen met haar partner een werkplaats te hebben waar zij houten meubilair op verzoek/ maat maken.

Huh? Meubelwerkplaatsen in Nieuw West?? Daar wilde ik meer van weten, een afspraak was snel gemaakt.

Carrièreswitch
Femia was wetenschapsjournaliste, haar partner Paul Latta innovatiemanager. En dan word je 60 en denk je: is dit het nou? Dat denken veel meer mensen op hun 60e, maar die laten het daar bij, Femia en Paul duidelijk niet. Beiden zegden gelijktijdig hun vaste banen op en gingen doen waar ze al jaren van gedroomd hadden: houten meubels maken. Een carrièreswitch van jewelste, van denkwerk naar doe werk!

Zoektocht
Ze wonen al 20 jaar in Nieuw Sloten en begonnen van daaruit hun zoektocht naar werkruimte. En zo liepen ze tegen hun atelier aan. Prima bereikbaar voor klanten, bezoekers en de grote wagens van de houtleveranciers. Misschien een plek waar weinig mensen ‘gewoon langslopen’, maar dat is ook niet de groep waarop ze zich primair richten. Ze vullen elkaar perfect aan, Paul doet het ‘maakwerk’, Femia maakt het af.

In opdracht
Veel wordt in opdracht gemaakt, tafels, kasten, wandmeubels, boekenkasten, en aan alles wordt een eigen ‘twist’ gegeven. Hun stijl is dan ook onderscheidend en herkenbaar. Er wordt veel aandacht besteed aan de afwerking, details zijn belangrijk. Naast deze opdrachten ontwerpen ze zelf ook, vooral wat kleinere meubels. En wie gewend is aan de prijskaartjes die hangen aan designmeubels zal van zijn moderne stoel vallen bij het horen van de prijzen die bij it’s Latta gevraagd worden, het ladenkastje in de vorm van een omgekeerde driehoek kost ongeveer € 350 euro, maar dat is – van de elementen op de foto – ook gelijk het duurste stuk. Kom daar maar eens om binnen de grachtengordel!

Ongelooflijk wat een rijkdom aan talent, lef en initiatief, en dat allemaal in Nice Nieuw West!! En wilt u eens bij ze kijken? Dat kan altijd, nice! Hun website: www.itslatta.nl

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend