Schrijversgeluk

Goed leren lezen en schrijven is belangrijk. Dat weten we allemaal. Maar stel je eens voor dat je niet alleen maar duif, ei, pauw en maan op je allernetst in een schriftje hoefde te schrijven. Dat je niet steeds maar hoefde te oefenen met je wijsvinger langs de regel van boeken die je eigenlijk best saai vindt. Stel je eens voor dat er elke week een schrijver op je school kwam die vertelde over drakeneilanden, zwerfkinderen van adel en bevrijdingsliederen voor naaktslakken. En dat je dan ook zelf verhalen mocht verzinnen, schrijven en vertellen.

tekst-Mustafa-KurtIn Nieuw West hebben sommige kinderen dat geluk. Bijvoorbeeld op de Kraemerschool en de Goeman Borgesiusschool. Lydia Rood werd daar deze week feestelijk ontvangen door kinderen in drakenkostuums. Hier kun je zien wie de andere schoolschrijvers en deelnemende scholen zijn. De schrijvers houden een blog bij, zodat je ook mee kan genieten als je (kind) niet op één van de verkoren school zit. Lydia vertelt er over Jade uit groep 5, die al vijftig bladzijden had geschreven vóór de Schoolschrijver in de klas kwam. Vijftig bladzijden! En over Manal, die een prachtig verhaal had geschreven over een verrassingsfeest. Lydia dacht dat Manal in groep 8 zat, of minstens in groep 6. Maar Manal zit nog maar in groep 4. Lydia weet daarom heel zeker dat Manal later ook schrijver wordt. Vinden wij nice!

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2023 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend