Bliksem bij IBM

Door Viroz Parker

Wel eens gehoord van een Bliksemstage? En wist jij ook dat we steeds meer mensen in de IT en techniek nodig hebben? De Bliksemstages van JINC laten jongeren kennis maken met het bedrijfsleven zodat zij zich een beter beeld kunnen vormen van verschillende beroepen. JINC is een organisatie die samen met 730 bedrijven projecten en de Bliksemstage voor scholieren organiseert. IBM is één van de bedrijven waar scholieren regelmatig bliksemstages lopen. Vorige week kwam het Hervormd Lyceum West langs.

Bliksemstage
Een negental leerlingen bezochten het IBM Client Center Amsterdam  op de Johan Huizingalaan om meer te weten te komen over bedrijfsleven en IBM. Zij hoorden de lange geschiedenis van IBM in Amsterdam en wat informatietechnologie bijdraagt aan de stad. Verder hadden zij vragen over de ontwikkelingen van ICT en wat computers kunnen doen het oplossen van maatschappelijke problemen; en wat er nodig is voor een baan in de techniek.

Zelf te programmeren
Na het theoretische gedeelte was het tijd om zelf te programmeren. De leerlingen gingen aan de slag met LEGO robots. In deze praktijkopdracht gaan zij in groepjes van drie een robot programmeren om zelfstandig een parcours af te leggen. Eerst wat onwennig, maar al snel crosste de eerste robots al tussen de pionen, nice!

HLW-3

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2023 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend