Op de koffie bij Coffeemania *****

Mijn vriendin uit Nieuw-Sloten komt meestal mijn kant op voor een bijpraatkoffie. In Oud-West struikel je namelijk over de leuke koffietentjes. Hoe is het eigenlijk bij haar in de buurt gesteld met de koffielocaties? Even googelen op ‘lekkere koffie in Nieuw-West’ en alle wegen leiden naar Coffeemania. Daar spreken we af op een vrijdagochtend om half tien.

Vrolijk is het
Voor mijn vriendin ligt de koffiebar aan de Otto Heldringhstraat bij het Staalmanplein maar op vijf fietsminuutjes van haar huis. Ik fiets er vanuit Oud-West in een kwartiertje naartoe. Coffeemania vestigt zich in wijken waar ze wel een vrolijk koffietentje kunnen gebruiken, lees ik op hun website. De mensen van Coffeemania zetten zich in voor binding in de buurt en organiseren buurtborrels en cursussen. Vrolijk is het hier zeker in de grote en lichte koffiebar met de je tegemoet lachende zwart-wit tekeningen op de muur.

IMG_1349

Latte doppio
De koffie is van Boot en de espressomachine is op maat gemaakt door Victor’s. Omdat ik wel wat cafeïne nodig heb, maar ook zo van melk hou, neem ik een latte doppio. Die wordt met liefde gemaakt, maar mag van mij nog wel wat sterker. De cappuccino van mijn vriendin is heerlijk. Dat ze daar een zelf meegebrachte glutenvrije reep bij eet is geen probleem, verzekert de barista. Ik word lachend aangekeken door de huisgemaakte brownies, worteltaart en haverkoeken. Het is moeilijk kiezen. Het wordt de haverkoek.

Vroege lunch
Aan de grote tafel zitten tien gezellige dames met gekleurde schorten voor aan de koffie. Ze blijken van de cursus schilderen in hetzelfde pand. Naast ons zit iemand te werken en aan de andere kant krijgen vroege lunchers veelbelovende soepen en aantrekkelijke broodjes voorgezet. Volgende keer spreken we hier weer af, daar zijn we het over eens, maar dan later: rond het middaguur.

Door Caroline Freriks

Eerdere recensies
Op stap met Van Eesteren ****
Voor de tagine naar Tanger ****
IMG_1345IMG_1343IMG_1342

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend