Wees gastvrij, be nice!

Door Esther Tienstra

Vluchtflat 2

De meeste van jullie herinneren zich nog het vluchtelingenkamp aan de Notweg. Rond de 100 vluchtelingen die nergens terecht konden en daarom hun heil zochten in Nieuw-West. De vluchtelingen kregen toen veel steun uit de buurt. De bewoners hebben toen laten zien hoe gastvrij Nieuw-West kan zijn, nice!

Veel eten en drinken werd gebracht en humanitaire hulp geboden. Na drie maanden werd het kamp ontruimt. Na een weekend zwerven door Amsterdam werd er onderdak geboden in de Vluchtkerk. Daar hebben betrokkenen en vrijwilligers keihard gewerkt om ervoor te zorgen dat de groep in de Vluchtkerk een veilige plek had om te zijn en dat er aandacht kwam voor de problemen die het huidig vluchtelingenbeleid in Nederland met zich meebrengt.

Echter, ook aan de Vluchtkerk kwam op 31 Mei een einde terwijl er nog steeds geen structurele oplossing voor deze groep mensen is gevonden. Op het laatste moment werd er een nieuwe plek gevonden in een leegstand kantoorpand aan de Jan Tooropstraat 29 in Nieuw-West. Het kantoor is nu omgedoopt tot Vluchtflat. Hier verblijft de groep weer met een onzekere toekomst, weer in afwachting op wat komen gaat. Not nice maar wel realiteit. Daarom roep ik via Nice Nieuw-West Nieuw West op om weer onze gastvrijheid te laten zien! Middels hulp en steun.

Contact
Deze groep is aangewezen op de gastvrijheid uit Nieuw-West. Dus mocht je willen helpen kom vooral langs bij de Vluchtflat en kijk wat je kunt doen. Op dit moment is er vooral behoefte aan eten en drinken en aan een structurele aanvoer van voedsel. Abebe probeert dit op te zetten. Mocht je willen helpen kan je contact opnemen via 06-86479534.

Hiernaast kun je als gastvrije buurtbewoners ook op andere manieren helpen. Zo wordt er druk geklust, schoongemaakt en spullen ingezameld. Wat er nodig is, is te vinden op de facebook van We are here  en de Vluchtkerk.

Dus, laat als Nieuw-Wester je gastvrijheid zien en be nice!

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend