Zomer- en wintergast

1013101_10151612912344694_155066858_n-1
Dit leuk bericht over de zilvermeeuw van de Sam van Houtenstraat kregen we van Alice Driesen, nice!

Op Texel wordt onder leiding van Kees Camphuysen al een aantal jaar onderzoek gedaan naar meeuwen. Hierbij zijn enkele vogels voorzien van een GPS-zendertje.Hierdoor kan je precies zien waar ze wanneer zijn geweest. Eén van deze vogels is een zilvermeeuw, die dit jaar broedt op Texel. Hij maakt regelmatig een tochtje naar de omgeving van de Sam van Houtenstraat in Nieuw-West.

Op dinsdag 11 juni ben ik eens gaan kijken waar hij precies heen gaat en terwijl ik daar stond, vloog deze gezenderde vogel zo langs me! Wil je meer weten over de meeuwen van Texel of over andere vogels die worden bestudeerd in dit onderzoek, ga dan naar Vogel het uit! www.facebook.com/VogelHetUit

zilvermeeuw_nieuwwest

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend