Coffee@last vrolijkt de boel op *****

IMG_1555

Door Caroline Freriks

Na een bezoekje aan mijn overbuurvrouw in revalidatiecentrum de Drie Hoven in Slotervaart, heb ik wel zin in een goeie koffie. In de buurt zit een kleurrijke Coffee@last. Recht tegenover het World Fashion Centre.

Tot mijn verbazing is het heel rustig in de koffiezaak aan het Koningin Wilhelminaplein. Normaal is het tussen 12 en 2 bomvol, lacht barista Danielle, en had ze geen tijd gehad voor een kletspraatje. Veel mensen uit het confectiecentrum halen hier hun koffie. En ‘s ochtends zitten er veel mensen uit de buurt. ‘Dan is het hier een soort huiskamer.’

Black Espresso
Ze stelt de glimmende espressomachine Vibiemme wat hoger af, zodat het grote latteglas er onder past. De Ethiopische bonen zijn hier van Black Espresso. Danielle houdt van deze espressomachine, dat zie ik. Ze overwoog er ook een voor thuis aan te schaffen, vertelt ze, maar dat werd te prijzig. Ze houdt ook van koffies maken, dat proef ik. Mijn caffe latte is perfect. Een hartje in het melkschuim, de espresso lekker krachtig en de melk mooi luchtig en warm.

Serieuze lunchkaart
Er ligt hier een serieuze lunchkaart op de balie. Daar kan de Coffee Company nog wat van leren. Het is lunchtijd en de broodjes op de kaart hebben spannende namen. Ik neem de Bokkesprong, een Italiaanse meergranen bol met geitenkaas, sla, rode ui, pijnboompitjes en honing. Dit is een heerlijke bol, met goed en royaal beleg. Ook geschikt voor de luncher met veel appetijt.

Lekker loungen
Het weer is net lekker genoeg om buiten op de houten loungebanken met dikke grijze kussen te zitten. Ik kijk naar de wereld van de mode in de niet bepaald fashionable torens. En naar het verder lege Wilhelminaplein. Saai, zouden mijn zoons zeggen. Gelukkig maar dat Coffee@last de boel hier een beetje opvrolijkt.

Eerdere recensies
Op stap met Van Eesteren ****
Voor de tagine naar Tanger ****
Op-de-koffie-bij-coffeemania
Engel brengt geluk

 

IMG_1553
IMG_1557

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend