Geen gekke locatie

Door Warner Hemmes

Kon er vorige week nog bijna met de ogen dicht worden gefietst door Nieuw West, lege straten en vakantiestilte, nu bruiste het weer, ook op zondag! Onderweg klonk er vanuit de tuin van centrum de Brug vrolijke muziek, leek het wel of alle Nederlandse atleten zich verzameld hadden bij AAC atletiek en stonden wat verder in het stadsdeel ook de rugbyers en voetballers weer op het veld. Maar afstappen was er niet bij, de bestemming was dit keer het complex 1800 roeden, de voormalige munitieopslagplaats van de stelling van Amsterdam. Bang om het niet te vinden hoefde niemand te zijn, de rijen geparkeerd auto’s langs de dijk wezen vanzelf de weg.

Veel bezoekers
Al vroeg, toen het weer nog ‘niet best’ was, waren al veel bezoekers aanwezig, het welkoms kopje koffie, heerlijke couscoussalade, en de aardige ontvangst waren een goed begin. En voor iedereen was er van alles te doen, kinderen konden kiezen uit zoveel activiteiten dat ze (heerlijk) onvindbaar bleken voor de ouders. Je kon galeries en werkplaatsen binnen lopen, primitieve en sophisticated horeca bezoeken, meedoen aan workshops, en ook nog de werkelijk prachtige tuin in.

Geen gekke locatie
Medewerkers van de horeca waren nog bezig kruiden voor in de thee te plukken. En iedereen was even gastvrij tegen de vele, soms wat bedeesde bezoekers. Veel mensen kwamen tenslotte voor het eerst een kijkje nemen. Toen het weer tegen drieën opknapte, werd het snel drukker en drukker. Op het programma stond nog een BBQ, een mooi vuur en een film! Helaas moest ik weg, ik schat zo in dat het nog heel lang heel druk en heel gezellig is geweest en dat veel bewoners uit de directe omgeving nu vaker de weg naar dit terrein, en de prima horeca zullen vinden. Een van de andere bezoekers zei me dat ze het helemaal geen gekke locatie vond voor haar a.s. huwelijk! Gelijk heeft ze! Nice!

foto foto-kopiefoto-kopie-2

 

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend