Paul, Jeroen & André Volten

Door Iris Dik. 

Ken je het grote zwarte balken beeld in het Sloterpark, aan de Oostoever?

Vanmiddag om 16.00 uur kun je ter plekke twee mini-lezingen bijwonen. Paul Spies, directeur van het Amsterdam Museum gebruikte het kunstwerk als kind als klimrek en percussie-instrument.
Maar hij vertelt ook over zijn serieuze band met de kunstenaar André Volten en zijn werk én hij neemt een scoop mee naar Nieuw-West: de ‘alle Amsterdamse Voltenbeelden op de kaart’ -kaart, die pas later vanmiddag bij het NDSM-terrein gepresenteerd wordt.

Dan kunsthistoricus Jeroen Damen. Die heeft, hoewel gepromoveerd op naoorlogse beeldhouwkunst, geen gewichtig verhaal vol feitjes, maar een pakkende eigenwijze analyse van het beeld. Voorpoefje: zie het filmpje

Zaterdag Siegerpark
Ook in het Siegerpark, kun je een, kleiner, balkenwerk van Volten bewonderen.
Morgen is de laatste kans om mee te lopen langs de zes beelden uit de collectie van het Stedelijk Museum. Kunstenaar/theatermaker Danielle van Vree voert je mee in de geheimen van het prachtige natuurpark en de beelden, in een solo van plm. 45 minuten.

Georganiseerd door Nieuw-West Open, dat 60 jaar Nieuw-West viert. Beide activiteiten zijn gratis. Wel even aanmelden via deze link, nice!

image001

 

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend