De Stijl van Nieuw-West

Morgen opent het Van Eesterenmuseum  de nieuwe tentoonstelling ‘De Jonge van Eesteren’. Ontdek hoe de godfather van Nieuw-West in zijn jonge jaren samen heeft gewerkt met Theo van Doesburg, de Europese Avant-Garde leerde kennen, werd beïnvloed door de principes van de Stijl en de kiem werd gelegd voor het functionalisme dat de jonge Van Eesteren later toepaste als stedenbouwkundige voor de Westelijke Tuinsteden, ook wel onze huidige Nieuw-West, nice!

Het Huis van Zessen
Deze ‘dubbel’ tentoonstelling is ter ere van de heropening van Het Huis van Zessen in Alblasserdam en de opening van de tentoonstelling is om 10.30 uur. Je bent daar bij van harte welkom. Lukt het je niet om zaterdagochtend aanwezig te zijn ga dan ’s middags vanaf 13:00 of bekijk de tentoonstelling zondag, gratis!

Tijd en Locatie
Tijd: inloop 10:00 uur, start 10:30 uur
Locatie: Van Eesterenmuseum, Burgemeester De Vlugtlaan 125, Amsterdam Nieuw-West
http://www.vaneesterenmuseum.nl/index.php?id=532

VE_VD_uitsnede_2

Huisvan-Zessen

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend