Smart Nieuw-West van start!

Door Vivienne & Fleur.

Hallo allemaal! Wij willen ons graag even voorstellen; Fleur en Vivienne van Amsterdam Smart City! Vanaf deze week schrijven wij een tweewekelijkse column over wat wij allemaal doen in Nieuw-West. Wij proberen van Nieuw-West een slimme wijk te maken. Een slimme wijk? Dat is een wijk die in onze ogen zelfvoorzienend is, efficiënt om gaat met energie, waar het aangenaam wonen en we samen met bewoners de kwaliteit van leven verhogen. Nieuw-West is één van de gebieden waar Amsterdam Smart City actief is.

fleur_vivienne
Uniek samenwerkingsverband
Amsterdam Smart City is een uniek samenwerkingsverband tussen bedrijven, overheden, kennisinstellingen én de Amsterdammer. De slimme mogelijkheden zijn eindeloos en variëren van thema’s als energie en mobiliteit naar onderwijs en zorg. Zo zijn we bezig met flexibele straatverlichting, energiemanagement systemen, auto deel projecten en duurzame opwekking. We willen jullie uitnodigen om bij te dragen aan het slimmer maken van Nieuw-West. Wij zijn er zeker van dat we door samen te werken nóg slimmere oplossingen en diensten kunnen creëren.

Workshops & themabijeenkomsten
De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met een hele verkenningstocht van en door Nieuw-West waarbij we met veel bewoners en organisaties gesproken hebben, en ook nog willen spreken! We staan er van versteld wat een gave initiatieven er al zijn in Nieuw-West, en willen deze dan ook graag versterken. We hebben een ruimte in de Molen van Sloten waar we af en toe workshops organiseren samen met bewoners en bedrijven. Zo hebben we in december een themabijeenkomst rondom 3D printen georganiseerd. Daarnaast hebben we een heleboel andere leuke plannen & ideeën, waar we in de volgende columns meer over zullen vertellen.

Als jullie Nice Nieuw-West in het oog houden, blijven jullie vanzelf op de hoogte. Maar je kan natuurlijk ook altijd onze facebook pagina liken of onze twitter volgen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zelf een slim idee?
Heb jij een idee om mee te helpen aan het slimmer maken van Nieuw-West op het gebied van bijvoorbeeld energie, andere manieren van vervoer, of wil je wat betekenen voor je wijk? Laat het ons zeker weten door een mail te sturen naar nieuwwest@amsterdamsmartcity.nl! Wij kunnen je helpen om jouw project/idee mee uit te voeren door kennis, ons netwerk en onze communicatiemiddelen beschikbaar te stellen.

Tot de volgende keer!

ASC_Nieuw-West_logo_rgb_medium

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend