Smartcity aan de Notweg

Door Fleur Teitink & Vivienne Bolsius. 

notweg

 

Vanaf begin dit jaar zijn wij van Amsterdam Smart City elke dinsdag te vinden in de Garage Notweg in Nieuw West. Misschien dat sommige Nieuw Westers zich de garage vlakbij het Osdorpplein nog herinneren als de vroegere Renault garage waar zelfs nog een klein benzinestationnetje bij hoorde. Maar sinds 2011 wordt het gebouw voor hele andere activiteiten gebruikt. Woningbouwcoöperatie Ymere zag namelijk de mogelijkheid om van de ruimtelijke oude garage een ‘vliegwiel voor werkgelegenheid’ te maken door ruimte te bieden aan initiatieven die bewoners de kans bieden om een start te maken naar werk, ondernemerschap of opleiding.

Eén van de organisaties die al een aantal jaren gebruik maakt van de ruimte aan de Notweg 38 is de Beach. Een groep ontwerpers die samen met bewoners van de Wildemanbuurt aan de slag gaat met het mooier maken van de buurt. Dit doet zij omdat ze geloven dat er in de toekomst een andere manier van denken en met elkaar omgaan nodig is, een toekomst waarin SAMEN centraal staat.

En omdat wij van Amsterdam Smart City net als de beach samen met bewoners van Nieuw West het stadsdeel mooier, slimmer en duurzamer willen maken gaan we hierin samen optrekken. Vandaar dat wij dus elke dinsdag aan de Notweg 38 te vinden zijn en vanaf 18 maart zelfs beginnen met buurt workshops (meer informatie hierover vind je onderaan de column).

We zitten op de eerste verdieping die bestaat uit een grote open ruimte waar inspirerende en industriële sfeer hangt. Hier worden bijvoorbeeld knutselworkshops met kinderen gehouden, vinden lezingen over allerlei onderwerpen plaats en ontmoeten bewoners uit de buurt elkaar.

Langs de randen van de ruimte zitten enkele kleine ondernemers. Onder het genot van een heerlijke lunch met home-made, handgekneed brood hebben we kennis met ze gemaakt. Verder zit er Kandidatenmarkt, een succesvolle onderneming die jongeren uit de buurt helpt werk te vinden. Ook is er het enthousiaste team van Filenetwerken. Dit bedrijfje kan je helpen bij het vinden van mensen om mee te carpoolen. Kortom er gebeurt van alles aan de Notweg 38 in de oude garage, kom gerust eens kijken!

Onze activiteiten in de Garage Notweg op een rij:

  • Maandag 10 maart zal er vanaf 20.00 uur een verkiezingsdebat over duurzame energie in Nieuw-West plaatsvinden. Iedereen is van harte uitgenodigd!
  • Op 18 maart begint er een workshopreeks waarin we met bewoners gaan kijken waar behoefte aan is in de buurt en hoe we dit kunnen omzetten in concrete acties. Bewoners zijn wederom van harte welkom om deel te nemen. Meer informatie over de workshops is te vinden op http://www.nieuwwestexpress.nl/10683/nl/mooi-wildeman

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend