Tien groene km voor het hele gezin *****

door Caroline Freriks.

IMG_3755

Weer eens wat anders dan ontbijt op bed. Op Moederdag verlieten we het huis al vroeg in tempo om door storm en regen De Groene van Amsterdam te gaan rennen. Met man en twee puberzoons. ‘Weet je zeker dat het doorgaat mam?’

Wind- en waterdicht
Ja, het ging door. En hoe. De 150 vrijwilligers hadden hun beste wind- en waterdichte kleding van zolder gehaald om met een lach deelnemers de goede kant op te sturen. De lopers zelf liepen variërend in alleen een shirtje en kort broekje, tot in regenjasjes, poncho’s en afgeknipte vuilniszakken. Het hielp natuurlijk niks, nat werden we allemaal, tot op het bot.IMG_3757

Groen is er genoeg
Rennen door het groen van Nieuw-West met De Groene van Amsterdam. De eerste gecrowdfunde marathon, 10 km en kidsloop van Nederland. Groen is er genoeg in dit uitgestrekte stadsdeel. Maar ook koeien, weides vol gele bloemen, villa’s aan het water, speeltuintjes en vergezichten over de plas. Het diende allemaal ter vermaak van de renners. De 10 km ging om de Sloterplas en daarna zigzaggend door het Sloterpark aan beide kanten van de President Allendelaan. Op die laan zag ik aan de overkant man en oudste zoon alweer op de terugweg en dus ver voor mij uit lopen. De jongste en zijn loopmaatje liepen een paar minuten voor me. Ik liet me niet ontmoedigen. Mijn motto was tenslotte uitlopen die 10 km. Vooral op genoegen en al helemaal niet op tijd. Het gevolg was dat ik in de sterk uitgedunde staart van het achterste deel van het peloton zat, met hier en daar een andere doorzetter. Dat leverde sympathie en aanmoediging van veel vrijwilligers op. En dat was best fijn.
IMG_3764

Moederdagbad
De loop had, ook door de kleinschaligheid, de gezelligheid van een buurtgebeuren. Veel mensen die elkaar kennen. De organisatoren onder wie Abdelkader Benali goed zichtbaar aanwezig. Ondanks wind en regen heb ik het gevoel op een geslaagd feestje te zijn beland. De regen schept ook saamhorigheid. Als ik na ruim een uur op mijn tandvlees aankom is er limonade en fruit en een groen armbandje voor een groenere wereld. En zie ik heel veel blije mensen. Even lekker rondhangen op de Groene Markt is er voor ons niet meer bij. We zijn allemaal te nat en te moe. Thuis wacht het Moederdagbad en de Moederdaglunch. En kan het voldaan terugkijken beginnen.

IMG_3760

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend