Wij zijn er klaar voor! Komt u ook kijken? – NK Atletiek Junioren

Door Evelien Hogers (organisatie NK Junioren).

Vanavond om 17.15 uur start het Nederlands Kampioenschappen atletiek voor junioren. Hier doen ruim 800 enthousiaste atleten tussen de 15 en 19 jaar uit het hele land aan mee. Maar er komt natuurlijk een groot deel uit Amsterdam Nieuw-West. Denk bijvoorbeeld aan Denzel Comenentia. Hij slingert een kogel meer dan 70 meter ver! En is geselecteerd voor de Wereld Kampioenschappen junioren deze zomer in Amerika. Maar naast Denzel, zijn er natuurlijk nog veel meer goede atleten.

Schermafbeelding 2014-07-04 om 14.20.59
Goede reden om daarom te komen kijken & aanmoedigen.
Veel mensen weten niet precies wat voor sport atletiek precies is. Dat is heel jammer! Want atletiek is in principe samen met zwemmen de oudste sport van de mensheid. Door middel van rennen, springen en werpen overleefde men toen tijdens de jacht. De Grieken hebben hier vervolgens ongeveer 1000 jaar voor Christus Olympische Spelen met alleen atletiek onderdelen voor georganiseerd.

Proef draaien
Onbewust doen heel veel kinderen tijdens het buitenspelen óók atletiekwedstrijdjes, zoals wie het hardste kan rennen, verste kan springen óf verste kan werpen. Dit wordt door veel kinderen vaak zonder enige vorm van training gedaan. Door te trainen wordt je er beter in en is het leuk om je eigen ontwikkelingen te zien. Het is bij onze atletiekvereniging ook mogelijk om een maand proef mee te trainen om te kijken of het wat voor jou of je kind is.

100 jaar AAC
Wil jij na het lezen van dit stukje ook wel eens weten hoe zo’n officiële atletiek wedstrijd gaat en mogelijk van sommige toppers een handtekening scoren? Dan nodigen wij jou van harte uit om ook te komen kijken. Deze wedstrijd duurt drie dagen en wordt georganiseerd door atletiekvereniging AAC Amsterdam uit Nieuw-West, omdat wij dit jaar 100 jaar bestaan. Om deze wedstrijd mogelijk te maken zijn er elke dag ruim 200 vrijwilligers actief. Na maanden van voorbereiding hopen wij er een topweekend van te maken.

Tijden
Vrijdag 4 juli : 17.15u officiële opening – 21.00u prijsuitreikingen
Zaterdag 5 juli : 11.00u start wedstrijd – 18.20u laatste prijsuitreikingen
Zondag 6 juli : 10.40u start wedstrijd – 18.00u laatste prijsuitreikingen

Kijk op www.nkjunioren.nl voor meer info. En volg de Facebook en/of Twitter voor live verslag!

PS op de foto atleet Boris Wolbrink, gemaakt door Evelien Hogers

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend