De groene kracht van de Tuinstad

gemeentelijk-monument-bluebanddorp-in-slotervaart-laat-waarde-van-groen-sterk-zien-e1397042579822Groen vanaf de voordeur, voor bijna alle bewoners van Nieuw-West de gewoonste zaak van de wereld. Maar hoe is al dat groen ontstaan. Wat voor een stad hadden de ontwerpers destijds voor ogen; wat kwam ervan terecht, hoe kunnen we de groene eigenschappen beter benutten en wat staat er met al dat groen in de toekomst te gebeuren?
 
Van Eesterengesprek #53 met Yttje Feddes & Nadine Schiller 
Je komt het vanavond te weten tijdens het 53ste van Eesterengesprek met landschapsarchitect Yttje Feddes. Zij deed uitgebreid onderzoek naar het ontstaan van de Westelijke Tuinsteden, de recente stand van het groen en naar de kansen van onze tuinstad. Nadine Schiller, ontwerper openbare ruimte voor de gemeente Amsterdam, vertelt aansluitend over de huidige ontwerpopgaven in Amsterdam Nieuw-West.
 
Voor meer informatie en aanmelden zie ook  www.vaneesterenmuseum.nl
 
Datum: donderdag 27 oktober 2016
Tijd: 20:00 tot 22:00, inloop vanaf 19:30
Locatie: Burgermeester De Vlugtlaan 125

Kosten: € 5,00 incl. warm drankje

foto Johannes van Assem

foto Johannes van Assem

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2023 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend