Ontdek het Kanoparadijs Nieuw-West

wDyeQYy7OvUGaU1jcS2JUdVChAJsG-ZY_IIEJ9l0Ky0Welkom op deze speciale pagina om wegwijs te worden in het kanoparadijs  van Nieuw-West.

Amsterdam Nieuw-West en het beschreven gebied kent veel variatie. Stedelijk, parkachtig, landelijk, natuurlijk, weids of juist besloten, eeuwenoude landschapselementen en heel nieuwe. Plus doorvaart in vele richtingen. En langs het water zowel kunst als de nodige horeca.

Download de Kanokaart
Voor een pdf van de speciale kanokaart druk je op onderstaande voorkant of via deze linkDe kaart is ook gedrukt verkrijgbaar. Ze liggen gratis onder andere bij de kanocentra rond de Sloterplas en bij het Van Eesterenmuseum op de Burgemeester de Vlugtlaan 125.

Nice_Nieuwwest_Kanokaart_visual

Plan zelf je route
Met deze kaart kun je zelf vele afwisselende routes samenstellen.

  • Voor de beginnende en funkanoër zijn er volop mogelijkheden voor korte trajecten rond de Sloterplas.
  • De gevorderde toerkanovaarder kan de kaart gebruiken voor het plannen van lange tochten.
  • Als bonus schetst de kaart de mogelijkheden voor de avonturier, die ongebaande (water)paden wil gaan en niet opziet tegen moeilijkere in- en uitstappen en/of langere overdraagafstanden.
  • Wedstrijdkanoërs kunnen prima trainen op de lange rechte lijnen zoals de Slotervaart of op grotere wateren als Sloterplas en Ringvaart.

Afstanden
Op de kaart staat een schaalaanduiding. Afstanden kun je ook afmeten aan de grootte van de Sloterplas. De afstand tussen de zuidwal en de noordwal van de Sloterplas is twee kilometer.

Kanokaart_Nieuwwest_Amsterdam_2016

Opletters

  • De nieuwe kanoroute in de Tuinen van West opent 20 april 2016. Vanaf de Osdorpervaart kun je bij het oude gemaal overstappen naar de route in de Eendrachtspolder
  • Check altijd de bosbaankalender voordat je de route door het Amsterdamse Bos neemt (hyperlink: http://www.amsterdamsebos.nl/bosbaankalender/). Op wedstrijddagen kun je de bosbaan niet oversteken.
  • Niet alle overdraagpunten hebben al speciale voorzieningen. Er vinden geregeld verbeteringen plaats. Overdraagplaatsen maken plaats voor doorgaand vaarwater. Andere krijgen alsnog voorzieningen. De kaart wordt geregeld bijgewerkt.
  • In 2016 worden nog veel wateren in Nieuw-West gebaggerd. Tot die tijd kunnen sommige kleinere wateren nog hier en daar erg ondiep zijn.
  • De overstap van de Ringvaart naar het Amsterdamse Bos is bij een loswal. Deze wordt in het najaar van 2016 opgeknapt tot recreatie-steunpunt met verbeterde kano-uitstap.

Kanocentra e.d.
Heb je geen eigen kano, geen nood. Bij de volgende centra zijn er (groeps)mogelijkheden voor kinderen en/of volwassenen, al dan niet begeleid. Controleer van te voren de precieze mogelijkheden en openingstijden.

Verenigingen met nog meer of andere mogelijkheden

Tips
Stuit je bij het kanoën op bijzondere omstandigheden, heb je tips voor andere kanoërs of voor een update van de kaart laat het ons weten via info@nicenieuwwest.nl.

Tot Slot
De samenstellers, Wouter van der Wulp, Martin Wolters en Iwan Daniëls, wensen je veel vaar- en kanoplezier in Amsterdam Nieuw-West.

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2023 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend