Vlierefluitersiroop

Of onderstaande activiteit en receptuur helemaal legaal zijn dat durven wij niet te zeggen. De instructie en inhoud is echter door Janna Koop aangeleverd en die werkt bij het stadsdeel dus zal het wel goed komen.

Toverdrank
Op dit moment overal in bloei in het Sloterpark, in het Eendrachtspark, in de Oeverlanden en in de Tuinen van West: de vlier! Met de geurige witte bloemschermen kun je heerlijke vlierbloesemsiroop maken, nice!

Dat doe je bijvoorbeeld zo: Vlierbloesem  plukken, zo’n twintig die mooi in bloei staan. Pluk de struiken niet kaal, want ook van de bessen is lekkere siroop te maken… Schudt de beestjes er uit en knip zoveel mogelijk groen eraf.  Breng twee liter water aan de kook, haal het van het vuur en duw de bloesem onder water. Dan toevoegen: twee citroenen (in stukken gesneden) twee kilo suiker, 20 gram citroenzuur en het sap van een derde citroen toevoegen. Goed roeren zodat de suiker helemaal oplost. Laat het brouwsel minimaal 24 uur staan trekken. Zeef het dan door het door een (schone!) theedoek te gieten en bewaar de siroop in schone uitgekookte flessen. Met water een heerlijk zomers drankje en lekker over ijs, of maak de sla er mee aan. Je kunt de siroop ook invriezen.

NB Eet bij deze limonade: brandnetelsoep en sla van paardenbloemenbladeren, ook uit het park. Eet en drink smakelijk!

 

3 reacties op dit berichtReageer ook
 1. Op niet-biologische citroenen, en andere citrusvruchten, wordt vaak een waslaag aangebracht om ze mooier te laten glimmen.

  Deze was bevat ook bepaalde chemicaliën die je beter niet in je lichaam kan krijgen.

  Dus neem voor de citroenen die in stukken worden gesneden in ieder geval biologische, is mijn advies.

 2. waar vind ik citroenzuur?

  • Veel toko’s verkopen citroenzuur. Maar een apotheek heeft het ook, misschien sommige drogisterijen ook.

   Citroenzuur wordt vaak voor de houdbaarheid toegevoegd.

Jouw reactie toevoegen

Please enter your name

Naam invullen is verplicht

Please enter a valid email address

Een e-mailadres invullen is verplicht

Please enter your message

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2019 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend