Amsterdam Waterstad

Door Victorien Koningsberger.

DSC_0093

Wist je dat het in Amsterdam tot en met zondag de Week van de Stad is? Een week vol activiteiten om de stad te vieren, maar ook een spiegel voor te houden. Met ‘Amsterdam Waterstad’ als centraal thema. Het Oosterdok in het centrum is het episch centrum, maar ook waterrijk Nieuw-West doet mee. Nice!

Vaartocht
Voel je toerist in eigen stad: stap vrijdagmiddag of zondagochtend bij het Oosterdok op de rondvaartboot en vaar in twee uur naar de Sloterplas. Wouter & Erik, gidsen van het Van Eesterenmuseum, nemen je mee langs de geschiedenis van de Amsterdamse grachten. Van de 17e eeuwse grachtengordel, via de grachten uit de jaren ‘20 in West naar de 60-jarige grachten in Nieuw-West.

Sloterplasgesprek
Vrijdag kan je aansluitend bij Hotel Buiten naar het Sloterplasgesprek, een discussie georganiseerd door Stad-Forum over het blauwgroene hart van Nieuw-West. Met ondermeer Paulus de Wilt, de Vrienden van de Sloterplas, waterrecreanten en het Waterschap.

Fietstocht
En fiets zondagochtend vanaf Podium Mozaïek aan de Bos & Lommerweg mee met landschaps- en waterarchitecten Pieter Boekschooten en Mirjam Koevoet. Waar herken je nog het oude polderlandschap; wat was de invloed van water bij het totstandkoming van het modernistische plan voor de Westelijke Tuinsteden; en hoe ziet de toekomst eruit?

Voor meer info en aanmelden: www.weekvandestad.nl/tag/nieuw-west

 

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend