Ik heb een droom

Vanavond om 20:00 uur kan iedereen kamerlid Ahmed Marcouch zien en horen. Hij is te gast in bibliotheek Slotervaart. Daar wordt hij door Martijn de Greve aan de tand gevoeld over zijn onlangs verschenen boek ‘Mijn Hollandse Droom’. Hij vertelt in dit persoonlijk boek over zijn loopbaan van krantenjongen tot Kamerlid.

Marcouch stelt dat er in Nederland genoeg kansen voorhanden zijn voor wie er moeite voor wil doen. Hij onderstreept ieders verantwoordelijkheid om zelf iets van zijn/haar leven te maken. Iedereen is volgens hem architect van zijn/haar eigen leven.

Klik op meer voor meer informatie en een recent interview van Clairy Polak met Ahmed Marcouch.

Marcouch (1969) is op tienjarige leeftijd van Marokko naar Nederland gekomen. Hij leerde de taal en stapelde opleiding op opleiding. Na een carrière bij de politie werd hij de eerste Marokkaanse (en islamitische) stadsdeelvoorzitter van Nederland, en wel in ons voormalig stadsdeel Slotervaart. In juni 2010 werd hij beëdigd als Tweede Kamerlid voor de PvdA. Thema’s waar Marcouch mee wordt geassocieerd zijn immigratie, integratie, islam, criminaliteit, achterstand en emancipatie.

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend