Ingezonden brief

Op de redactie krijgen we dagelijks veel uitnodigingen, e-mailtjes met leuke activiteiten en persberichten om te vermelden op Nice Nieuw-West. Het bericht van vandaag is een oproep van onze buurtgenoot, kabouter, provo en ex-politicus Roel van Duijn. Hij vraagt jouw steun. Over hoe en wat kun je lezen in de ingezonden brief van Roel.

Beste  allemaal, ik wend mij nu tot jullie met een verzoek om hulp voor een handtekeningenactie om mijn verleden en dat van de BVD op te helderen. 

Het doel ervan is de regering ertoe te bewegen mij alle spionnendocumenten over mij te overhandigen.

Om alle documenten, die de BVD vanaf 1960 over mijn leven en de aan mij verbonden bewegingen heeft verzameld, vrij te geven. Ondanks de gedeeltelijk gewonnen rechtszaak doet de AIVD dit niet.

 Over mijn aandeel in Ban-de-Bom, Provo, Kabouters, groene partijen.

Ik wil die documenten gebruiken bij het schrijven van mijn mémoires. 

Na zoveel jaren vormt de weigering van de AIVD een absurde blokkade van overheidstransparantie. De argumenten van de AIVD zijn niets dan smoezen terwille van overbodige geheimzinnigheid. 

Dit is een actie die om veel meer dan mijn persoonlijk belang draait. Het gaat om het recht op vrije toegang tot de geschiedenis, voor iedereen. Wezenlijk voor democratie. 

Op dit moment zijn er ongeveer 1500 handtekeningen bijeen. Een goed begin, maar we hebben er 2000 nodig!

Daarmee kan het tweede kamerlid Harry van Bommel met succes bij de minister van Binnenlandse Zaken gaan aankloppen.

 Door op onderstaande link te klikken ben je onmiddellijk op de plek waar men een handtekening kan zetten. http://petities.nl/petitie/gun-roel-zijn-recht

Als je dat al gedaan hebt, vraag je dan je vrienden om dat ook te doen? 

En als die dat ook gedaan hebben, wil je dan zo vriendelijk zijn deze oproep door te mailen naar je vrienden en kennissen? Liefst met jouw aanbeveling erbij? 

Je kunt hen er ook op wijzen dat zij ook hun handtekening anoniem kunnen zetten. Nog iets: wanneer je je naam hebt doorgegeven ontvang je meteen een email om je handtekening te bevestigen, wat je dan in een oogwenk kunt doen, maar niet mag vergeten.

Met mijn warme dank en groet,

Roel van Duijn
020 4704770

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend