Eye-openers

Op zoek naar de diversiteit in Slotervaart, dat zijn de leerlingen die deze week meewerken aan het maatschappelijke stageproject van het Comenius Lyceum. En die diversiteit is dichter bij dan gedacht. Letterlijk aan de overkant van hun school aan de Derkinderenstraat bijvoorbeeld. In de mooie binnentuin van het appartementencomplex en in de modern ingerichte woning van Nice Nieuw-West bewoner Iwan Daniëls. ‘Jullie houden van kunst?’ In deze spontane vraag klonk duidelijk de verborgen constatering door: ‘ik blijkbaar ook…’

Overdonderd kwamen de leerlingen ook terug na een bezoekje bij Judith Ploegman van Beehives op de Jan Evertsenstraat, en dan zijn we nog maar net begonnen! Er komen deze dagen nog vele gesprekken en ontmoetingen met diverse buurtbewoners, er vallen nog vele nieuwe werelden te ontdekken.

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend