Safety first op de Pro Rege

Vandaag doen de Verkeersouders van de Pro Rege School een dode hoek actie. Er komt een vrachtauto het plein oprijden van de Pro Rege school.

Kinderen uit groep 7 en 8 zullen onder leiding van chauffeur Gerard Post in groepjes gaan ervaren wat de dode hoek is. Ze zullen in de dode hoek gaan staan en, misschien nog wel spannender, ze mogen achter het stuur van de vrachtauto om zelf te zien wat een dode hoek eigenlijk is. En daarna hopen we dat ze voor de rest van hun leven daar maar omzichtig mee omgaan.

De Verkeersouders zijn opgezet als een initiatief van de Veilig Verkeer Nederland. Het idee is dat ouders op een school zich inzetten voor een veilig verkeer op, van en naar school en dat de kinderen veilig leren fietsen. De verkeersouders organiseren ook zelf acties, met ondersteuning van VVN. Het mooie aan een project als de verkeersouders is dat dit het draagvlak onder ouders voor verkeersveiligheid vergroot. Naast de Pro Rege School zijn er onder andere verkeerouders actief bij de basisschool Bisschop Huibers en de Montessorischool.

Blijf op de hoogte van de verkeersouders via twitter onder zie @vprorege.

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend