Kanoparadijs Sloterplas


Zondag houden de vrienden van de Sloterplas weer hun jaarlijkse kanotocht. En als je wilt, kun je mee, gratis! Elk jaar is de tocht anders. Dit jaar starten de vrienden om 13:00 uur vanaf Watersportcentrum De Duikelaar. En kanovereniging Sloterplas vaart mee met hun tienpersoonskano.

Nieuw-West wordt een echt kanoparadijs. De laatste verbetering is het kano-overstapje naar de Natureluur en het baggeren van de sloten daar in de buurt. Daarom gaat de expeditie dit jaar naar de ruige westkant van het Sloterpark. Aanschouw daar het helemaal niet niet enge moeras dat zorgt voor schoon water in de waterspeeltuin. Kano mee tussen salamanders, roodwangschildpadden en schaatsenrijders.

De ontdekkingstocht begint in het jachthaventje aan de Noordzijde. Martin Dienaar van De Duikelaar knapt het daar steeds een stukje verder op. De meeste steigers zijn vernieuwd. En sinds deze zomer biedt hij met terras Mokum aan Zee een nieuwe ontmoetingsplaats voor vaargasten en landrotten. Ook als je niet meepeddelt, ben je van harte welkom. De vrienden delen daar zondag een versgedrukt fiets- en wandelgidsje uit voor het rondje Sloterplas. Zeer de moeite waard, en het Sloterplasfestival is om de hoek. En alsof het niet op kan, is er voor de deelnemers nog een Nice-verrassing. Nee, nee, nee, als we vertellen wat, dan is het geen verrassing meer.

Andere dingen weten over de tocht? Kijk op www.vriendenvandesloterplas.nl. Wil je meevaren, stuur dan een mailtje naar post@vriendenvandesloterplas.nl.

Jouw reactie toevoegen

Please enter your name

Naam invullen is verplicht

Please enter a valid email address

Een e-mailadres invullen is verplicht

Please enter your message

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend