Doneer voor Notweg!

Vandaag is het 39 dagen geleden dat we dankzij jullie gulle donaties vier grote tenten en 60 veldbedden aan de Notweg hebben kunnen plaatsen. Met deze tenten wilden we de vluchtelingen een droger en beschutter onderdak geven dan de lekke speelgoedtenten waar ze toen al ruim een week in sliepen. Cees Cousijnsen van Legertenten.com bood ons de tenten voor ons schappelijk huurprijsje aan. We verkeerden in de gezamenlijke veronderstelling dat de gemeente of de landelijke overheid op afzienbare termijn met een betere oplossing zou komen. Dat gebeurde niet. Nog altijd is onduidelijk of en wanneer er alternatief onderdak komt.

Humanitaire actie
Toen de bodem van ons budget in zicht kwam hebben we uitgebreid besproken wat de beste oplossing zou zijn voor de betrokken partijen. We hebben overwogen de tenten weg te halen, omdat het een reden voor de gemeente zou kunnen zijn om sneller met een warm, droog en veilig onderdak over de brug te komen. Uiteindelijk besloten we dat wij ons niet op deze manier, met een drukmiddel, in de politieke besluitvorming willen en kunnen mengen. Onze bijdrage in de vorm van tenten en veldbedden was en is van humanitaire aard. Daar staan we achter, en daar blijven we achter staan.

De tenten blijven dus. Omdat we noch een einddatum noch garanties kunnen geven over staat van tenten en veldbedden aan de eigenaar, hebben we besloten ze te kopen. Op die manier kunnen we dhr. Cousijnsen schadeloos stellen en hebben we de vrijheid om de tenten zolang te laten staan als nodig is.

De totale factuur voor overname van de tenten en de veldbedden is € 4200,-. Het bedrag dat we ontvangen hebben uit donaties van diverse organisaties en personen is € 1500,-. Nourdeen Wildeman van Stichting Ontdek Islam bood aan om eveneens een bedrag van € 1500,- in te leggen. Stichting Ontdek Islam ontving eveneens gulle donaties van betrokken burgers, en plaatste eerder al stellingkasten en opbergmaterialen in de opslagtent. Inmiddels hebben we € 3000,- kunnen overmaken aan de eigenaar. En nu hebben we de hulp van jouw en andere betrokken organisaties ontzettend hard nodig. Help je ons mee om de laatste € 1200,- in te zamelen?

Steun Notweg en doneer
Als je wilt doneren, of je bent vertegenwoordiger van een organisatie die een bijdrage wil doen, stuur dan een mail naar info@nicenieuwwest.nl met het bedrag dat je voornemens bent te doneren. Je ontvangt dan een reactie van ons met het rekeningnummer en het betalingskenmerk.

Namens De Betrokken Burgers
Judith Ploegman
Iwan Daniëls

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend