Oranje boven in Nieuw-West

Door Victorien Koningsberger

De één is vanochtend voor dag en dauw op gestaan om een goed zichtpunt te bemachtigen op de Dam. De ander om vondsten te doen op de straten van Nieuw-West, want het koninklijk huis en dringen voor hekken geloven we wel. Deze prachtige lentedag wordt benut om Nieuw-West op een andere manier mee te maken, namelijk als parcours van goede vrijmarkten.

Van Slotermeer naar het dorp Sloten
Opgepropt in de auto met z’n vieren van Slotermeer naar het dorp Sloten, een pek waar je bijna antiquarische waar op kleedjes kan verwachten, en we gelijk even een antiquarisch oudhollandsche spelletje spelen. Dan op naar Tussen Meer en het Osdorpplein, zal het gebied ook op koninginnedag zijn naam ‘Centrum Nieuw-West’ eer aan doen? We vervolgen onze weg via de Sloterplas naar het chique Sierplein, waar we toch echt hopen dat vijftiger jaren zolders zijn leeggehaald om vintage spul op te leveren.

Tot slot de Burgemeester de Vlugtlaan &  Plein ’40-’45
Tot slot de grotere aankopen langs de Burgemeester de Vlugtlaan, waar gisteravond al handelaren uit België op onze komst voorbereidde. Als afsluiter pakken we het pleinfestival op plein ’40-’45 natuurlijk ook even mee.

De vrijmarkten gaan de hele dag door en uiteindelijk zitten er altijd goede koopjes bij wat later op de dag. Sla dus ook je slag, nice!

 

20130430_09020320130430_09000020130430_090052

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend