Lieve Jackie!

LOVENW

Amsterdam Nieuw-West
6 mei, 2013

Uitnodiging

Lieve Jackie,

Hoera, jullie hebben al één van de parels van Nieuw-West ontdekt. Het prachtige Ramada hotel. Een van de plekken in ons stadsdeel waar The sky the limit is! Ik kan me voorstellen dat het smaakt naar meer. Vandaar deze open brief als uitnodiging om Nieuw-West te ontdekken, met de fiets.

In het verslag over de ontdekking van het Ramada hotel was namelijk het advies te lezen om met de taxi te komen. Ondanks dat Nieuw-West up & coming is zou het hier ook nog een beetje “getto” zijn. Ik vraag mij af wat jullie hiermee bedoelen. De term getto kun je natuurlijk op meerdere manieren opvatten. Getto als in de zin van ruw gebied, open gebied, gebied met mogelijkheden, dan hebben jullie zeker gelijk. In Nieuw-West gebeurt veel. Alleen al de laatste maand zijn hier twee nieuwe broedplaatsen geopend: De HW10 en Het ACTA gebouw. Het eerste als initiatief van bewoners als een ‘DIY plek’ van en voor de buurt. De tweede als een plek waar kleine beginnende ondernemers en creatieve collectieven een plek vinden om zich te ontwikkelen, te creëren en waar studenten een plek vinden om te wonen.

Getto als duiding dat Nieuw-West een gebied is waar criminaliteit hoogtij viert en waar dagelijks berovingen plaatsvinden herken ik niet. Wel maken we hier het stadsdeel zelf en creëren we hier onze veiligheid. Niet achterover leunen in een comfortabele stoel in een standaard grand café, maar door het zelf te doen. Een mooi voorbeeld hiervan is broedplaats de Vlugt waar Kunst-West kunst probeert te vertalen naar de beleving van de bewoners of Stichting Zina die de positie van vrouwen in Nieuw-West probeert te versterken. Allemaal voorbeelden van initiatieven van en voor de buurt.

Vergeet niet, Nieuw-West een gebied waar 140.0000 mensen wonen & werken. Een plek waar steeds meer starters hun leven beginnen en waar creatieve geesten pionieren. Deze mensen fietsen en lopen wat af in Nieuw-West. De noodzaak voor een taxi is in deze beleving ook ver weg. Het zou jammer zijn als dit gevoel ineens van buiten wordt opgeroepen omdat Nieuw-West en het eigenzinnige karakter onbekend is.

Het zou zonde zijn dergelijke beeldvorming ertoe leidt dat ons stadsdeel minder aantrekkelijk wordt om te ontdekken, maar vooral minder aantrekkelijk wordt om te zijn als pionier of bewoner. Daarom wil ik jullie graag uitnodigen om te pionieren, te ontdekken, Nieuw West te proeven! Radicaal met de fiets. Gewoon: Kopje koffie bij de Coffeemania, lunchen bij Hotel Buiten, voor de conditie een rondje joggen rond onze mooie Sloterplas, Shoppen op het pleinen 40-45 en Osdorperplein, prachtig dineren bij The Colour Kitchen en tot slot een dansje in de VLLA. Wij beschermen jullie wel!

Graag wil ik jullie uitdagen om Nieuw-West te betreden met een open vizier en de ervaring van de ontdekkingstocht die wij jullie aanbieden te delen met jullie lezers zodat ook zij zin krijgen in Nieuw-West. We horen graag van je en tot snel!

Met vriendelijke groet en namens Nice Nieuw-West,

Esther Tienstra
info@nicenieuwwest.nl

 

jackie

 

 

 

 

Jouw reactie toevoegen

Please enter your name

Naam invullen is verplicht

Please enter a valid email address

Een e-mailadres invullen is verplicht

Please enter your message

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend