5, 4, 3, 2, 1, oliebol!

oliebol

Vanavond sluiten we 2013 af. Dat doe je natuurlijk met je buurtgenoten, vrienden, familie en een goed glas. Ook een lekkere appelflap of oliebol kan niet ontbreken. Er staat bijvoorbeeld een oliebollenkraam op het Sierplein en voor de BCC bij de ingang van Winkelcentrum Osdorp. Ben je een goede doehetzelver probeer dan onderstaand recept en bak er iets moois van, natuurlijk ook van 2014 en alvast de beste wensen!

Ingrediënten
• 500 gram zelfrijzend bakmeel
• 500 ml water (lauw)
• rozijnen of krenten
• 1 theelepel zout
• 2 eetlepels suiker (normale witte)
• poedersuiker

Keukenspullen
• frituurpan
• maatbeker
• theelepel
• eetlepel
• keukenpapier
• mixer
• beslagkom
• kookwekker

Bereiden
1. Doe het zelfrijzend bakmeel in de beslagkom
2. Voeg zout en suiker toe
3. voeg water toe
4. meng met de mixer het geheel tot een glad beslag (kneedhaken of deeghaken)
5. voeg de rozijnen of krenten toe en mix dit door het beslag
6. laat het beslag nu een uur staan op een warme plaats om te rijzen
7. zet de frituurpan aan op 180 graden
8. leg keukenpapier klaar waar je de gebakken oliebollen op laat uitlekken
9. gebruik als voorbeeld 2 eetlepels om het beslag in de frituurpan te doen
10. bak de oliebollen 2 minuten per kant (totaal dus 4 minuten) tot ze mooi van kleur zijn

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend