Binnenplaats Festival Acta

1899279_615190025239148_521967067180635839_o

Urban Resort, RADION en TWA openen Broedplaats ACTA: Twaalf uur lang dansen, muziek, exposities en performances.

Broedplaats ACTA opent op vrijdag 13 juni officieel haar deuren in Amsterdam Nieuw-West tijdens het Binnenplaats Festival. Een gratis festival met live muziek, exposities, (kinder-)workshops, performances en meer, waarin de transformatie naar een unieke broedplaats met kunstenaars, studenten, creatieve ondernemers en horeca gevierd wordt.

15.00u – 22.00u op de Binnenplaats (markt tot 20.00u)
Kunstenaars en creatieve buurtbewoners verkopen en exposeren ambachtelijke producten en kunst op de markt en iedereen kan iets meenemen om te ruilen in de ruilboetieks (kledingruil, speelgoed, boeken, etc). Er is volop eten en drinken en live muziek van: Kauw, Skere Heren, Mike & the Musicians, Ingmar Glerum en The Soul Travelers.

Overdag wordt het buitenterrein omgetoverd tot ACTA-ville, een kunstzinnig dorp waarin alles net even anders gaat: kinderen kunnen graffiti kunstwerken maken, danseres Risa Takita danst over de catwalk met 35 modellen van The Sewing Chickies, de Neutral Ground Brass Band steelt de show met een opzwepend optreden, de installatie van Magic Tools legt je glimlach vast en projecteert deze samen met de glimlachen van de andere bezoekers, de Tuingroep geeft je een rondleiding door de tuin van de ACTA: proef hun heerlijke zelfgemaakte taart met wortels uit de tuin, in de Photobooth stap je in de wereld van een schilderij of laat je bodypainten door kunstenaar Jessica Fraenk, beeldhouwer Benn Schröer laat je zien hoe je uit steen een voorwerp kunt houwen. Daarnaast is er nog veel meer te beleven aan workshops, expo’s en verrassende acts.

De officiële feestelijke opening van het gebouw vindt plaats om 16.00u, met aansluitend presentaties en een discussie onder leiding van Boukje Cnossen en Jaap Draaisma.

Vanaf 21.00u drie podia met DJ’s en VJ’s
Voor de liefhebbers wordt de WK wedstrijd Nederland-Spanje vertoond, tegelijkertijd gaat het programma in de ACTA door met DJ’s, live visuals, expo’s en verrassende performances.
Spring Productions en Vreemde Vogels hosten door het gebouw verschillende podia, in de filmzaal vertoont 2 Birds with 1 Stone Litouwse studentenfilms en zijn er spectaculaire shows van DJ’s en Vj’s. Met onder andere Isis (All is One/Magneetfestival/Idoubleyou), Working Dog, Jackie D, de Gruwelijke hitjes de Musical, DJ Kaktus en live visuals van o.a. Magic Tools en FixedFormat.

Meer informatie op de website www.actagebouw.nl en op Facebook www.facebook.com/broedplaats.acta

Vrijdag 13 juni 2014
Louwesweg 1, Amsterdam
Van 15:00u tot 03:00u Gratis entree

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend