Quaggamossel redt Sloterplas

dreissena bugensisGoed nieuws, de Sloterplas gaat heerlijk en helder worden door de Quaggamossel! Deze mosselsoort in opkomst heeft bijzondere waterzuiveringskwaliteiten en is al gesignaleerd op diverse plekken in de Sloterpas. Goede reden voor Het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht om een vergunning te verlenen  tot het plaatsen van een mosselfilterscherm in het water van de Sloterplas ter hoogte van de ‘Varkensbaai’. Wellicht zien we binnenkort door de  Quaggamossel de bodem van de Sloterplas, nice!

Meer info over de Quaggamossel

De Quaggamossel dankt door zijn gestreepte uiterlijk zijn naam aan een Zebra soort. Voor een longread over het zuiveren van de Sloterplas en de Quaggamossel zie de webpagina van de Vrienden van de Sloterplas

Jouw reactie toevoegen

Please enter your name

Naam invullen is verplicht

Please enter a valid email address

Een e-mailadres invullen is verplicht

Please enter your message

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend