Van Ali B naar Abi P. Ga mee ‘Op pad in de Tuinstad’

IMG_3131Ga morgen of aanstaande zondag mee op pad door je eigen tuinstad. Een mooie mogelijkheid om wandelend en onder begeleiding van een gids de bijzonderste architectuur en fraaiste plekken in je eigen buurt te ontdekken.

 

Tuinstad Overtoomse Veld
Morgen staat de eerste wandeling door Tuinstad Overtoomse Veld op het programma. Startpunt van deze wandeling is bij het nieuwe Van Eesteren Paviljoen. Buurtgids Ronald Aker staat om 13.30 uur voor je klaar en vertelt alle in’s en outs van deze groene wijk met een mix van hedendaagse en wederopbouw architectuur en waar de straten vernoemd zijn naar Nederlandse schilders en tekenaars. Dit is ook het deel van Amsterdam waar Abi Patat, de burgermeester van de Tooropstraat zijn residentie heeft. Wie weet loop je ‘m nog tegen het lijf.

de slotervaart-2
Tuinstad Slotervaart
Zondag 7 mei kun je ‘Op pad in de Tuinstad’ door Slotervaart. Ooit wilde je er niet gezien worden maar met gids Cor Boots kijk je weer fris tegen deze buurt aan en neemt hij je onder meer mee langs het Rijksmonument ‘Het Sloterhof’, de zaagtandwoningen van het ‘Blue Banddorp’ en het Sierplein.

 

Gemaakt voor ‘Een Betere Stad’
Bijzonder aan de ‘Op pad in de Tuinstad’ wandelingen is dat de routes zijn ontwikkeld en samengesteld door de vrijwilligers van het Van Eesteren Museum met hulp van Monumenten en Archeologie Amsterdam. Speciaal als randprogramma bij de expositie ‘Een Betere Stad‘ die tot 16 juli te zien is in De Bazel.

 

Nog meer wandelingen
Ook op pad in je tuinstad? Zie dan alle wandeling in het onderstaande overzicht of ga naar de Van Eesteren Museum website. Hier kun je ook je tickets reserveren.

 

Data wandelexcursies
6 mei: Op Pad in de Tuinstad: Overtoomse Veld
7 mei: Op Pad in de Tuinstad: Slotervaart
12 mei: Op Pad in de Tuinstad: Geuzenveld
27 mei: Op Pad in de Tuinstad: Osdorp-Oost
3 juni: Op Pad in de Tuinstad: Slotervaart
9 juni: Op Pad in de Tuinstad: Watergraafsmeer
17 juni: Op Pad in de Tuinstad: Overtoomse Veld
23 juni: Op Pad in de Tuinstad: Amsterdam-Noord
24 juni: Op Pad in de Tuinstad: Osdorp-West
7 juli: Op Pad in de Tuinstad: Geuzenveld
8 juli: Op Pad in de Tuinstad: Osdorp-Oost
14 juli: Op Pad in de Tuinstad: Buitenveldert
15 juli: Op Pad in de Tuinstad: Osdorp-West
Knijtijzers-417x278

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend