Geliefd Nieuw-West

Door Victorien Koningsberger

Gisteren werd de sprong gemaakt over de Ring. Aan de Prins Hendrikkade, waar ARCAM Architectuurcentrum Amsterdam is gevestigd, stond Nieuw-West in de schijnwerpers. Waarom? Omdat de Community Lovers Guide: Amsterdam werd gepresenteerd. Deze gids beschrijft 14 projecten, geïnitieerd door ondernemende burgers en betrokken sociaal ondernemers, dat mensen aan elkaar en aan de omgeving verbindt.

In de gids is terecht het bottum-up, en zelfs 100% subsidievrij en onafhankelijk initiatief Nice Nieuw-West opgenomen. En Nice Nieuw-West verdiende niet alleen een plek in de gids. Kunstenaar Marjolein Boterenbrood presenteerde bij ARCAM haar initiatief. Door ‘mapping’ blijkt ze kleine ondernemers aan de Osdorper Ban in een internationaal kader te plaatsen, want wat is eigenlijk de oorsprong van hun producten en welke verhalen zijn hieraan verbonden? Verheug je in de gids alvast op haar project, dat later dit jaar van start gaat in het kader van Nieuw-West Open: de viering van het zestig jarig bestaan van de Westelijke Tuinsteden.

De gids is hier vanaf vandaag online te lezen. Spring daarna op de fiets naar bakkerij Çesme, waarvan de lekkernijen gisteren aan de Prins Hendrikkade werden verorberd, maar alle andere dagen gewoon op de Osdorper Ban is te vinden, nice!

 

 

Jouw reactie toevoegen

Please enter your name

Naam invullen is verplicht

Please enter a valid email address

Een e-mailadres invullen is verplicht

Please enter your message

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend