Start World Wide Nieuw-West

De opname’s zijn begonnen! World Wide Nieuw West portretteert op een bijzondere manier Amsterdam Nieuw-West en zijn internationale verbindingen. De eerste winkels waar de interviews en opnames worden gemaakt door Buurttelevisie Nieuw-West en de VPRO zijn Bakkerij Çesme, Lingeriewinkel Lasido en Badis Vishandel, nice!


7 ondernemers aan de Osdorper Ban komen op de wereldkaart. Met dit project laat kunstenaar Marjolijn Boterenbrood zien waar hun producten vandaan komen. Welke contacten hebben de verschillende ondernemers, deze multinationals van Nieuw West? Wat is de oorsprong van de producten en welke verhalen zijn hieraan verbonden?

Een onverwachte bron van kennis in Amsterdam Nieuw-West. Een misschien voor de hand liggend voorbeeld is; de oorsprong van het zakje Ras el Hanout-kruiden van de Marokkaanse slager ligt in Marrakech waar het in grote bergen op de straat ligt. Waarom daar? Daar zitten bijzondere verhalen achter. Er worden nu al onverwachte en verrassende gegevens gevonden.

Mondiale verhalen naar aanleiding van lokale ondernemers
De portretten in Nieuw West worden gemaakt door de Buurttelevisie Nieuw-West. Naima Azough doet de interviews. In het buitenland worden de filmpjes gemaakt door de correspondenten van het VPRO-programma Metropolis www.metropolistv.nl. Zie ook: www.nieuwwestexpress.nl en www.marjolijnboterenbrood.nl

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend