Niemand het haasje

Vandaag lekker buiten eten. Deze dag kan het nog, lekker roosteren op de barbecue gewoon in je achtertuin, Sloterpark of aan de Sloterplas. En dan natuurlijk diervriendelijk, zonder vlees, want dan wordt barbecuen pas echt een feest. Maak je vuurtje klaar en zorg voor gelijkmatig smeulende kolen die voldoende hitte afgeven. Voor nog meer BBQ tips of een BBQ demonstratie kun je vandaag langs bij Tuincentrum Osdorp, nice!

Gevulde tomaatjes
4 rijpe (maar stevige) trostomaten, 50 gram pinda’s, 100 gram pesto (rood of groen), 50 gram verse parmezaanse kaas

Snijd de tomaten in de breedte doormidden.
Rooster de pinda’s in een droge koekenpan goudbruin. Hak ze fijn.
Rasp de parmezaanse kaas.
Stapel achtereenvolgens een theelepel gemalen pinda, een klein theelepeltje pesto en vervolgens een beetje geraspte parmezaanse kaas op de gehalveerde tomaat.
Pak de tomaten een voor een in een stuk aluminiumfolie en leg ze op de barbecue tot de kaas is gesmolten.

Sesamcourgettes
voor 4 personen
3 courgettes, sesamolie om te bestrijken
Dressing: 3 eetlepels sesamolie, 2 eetlepels citroensap, 1 eetlepel verse, fijngehakte rozemarijn, 1/2 theelepel suiker, peper & zout naar smaak

Snijd de courgettes in de lengte doormidden (grote courgettes kun je in meerdere dikke plakken snijden). Bestrijk de plakken met sesamolie. Leg ze op de het barbecue en rooster ze aan beide kanten in 5-10 minuten mooi bruin. Leg ze in een schaal.
Roer de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Giet de dressing over de courgettes. Serveer warm of koud.

Champignons gevuld met kruidenkaas
voor 4 personen
4 grote kastanjechampignons, 100 gram zachte kruidenkaas (boursin)

Maak de champignons schoon en haal het steeltje er voorzichtig uit. Vul ze met kaas.
Verdeel de champignons over 4 aluminiumvelletjes en vouw ze dicht.
Leg de pakketjes circa 15 minuten op de barbecue.

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend