Podium Amsterdam zoekt zelfbouwsterren

Over en paar jaar heeft Nieuw-West er een hele leuke nieuwe wijk bij: Podium Amsterdam. Leuk? Omdat je zelf mee mag bouwen. Je eigen huis bijvoorbeeld. In het gebied liggen namelijk twee zelfbouwkavels voor groepen. Samen met anderen kun je daar je eigen woongebouw neerzetten, nice!

Podium Amsterdam ligt tussen station Lelylaan, de Schipluidenlaan, de Cornelis Lelylaan en de Delflandlaan. Nu staan er nog twee scholen, maar die zijn over twee jaar weg. Er komen zelfbouwwoningen, gewone woningen, en broedplaats, een horeca- en cultuurpaviljoen en het Talent Building.

Voor de twee kavels zijn inmiddels al vijf bouwgroepen actief. Allemaal met een ander uitgangspunt. Zo is er een bouwgroep die alle leden een cascoruimte biedt die ze helemaal naar eigen inzicht in kunnen richten. Een andere bouwgroep wil een energieleverend gebouw neerzetten. Het gebouw maakt meer energie dan de bewoners gebruiken. Er wordt dus geld aan verdiend dat naar de bewoners gaat. Van de vijf bouwgroepen krijgen de twee met het beste plan uiteindelijk het recht om het woongebouw te gaan ontwikkelen. In de zomer van 2013 is bekend welke bouwgroepen dit zijn.

Kom kijken!
Nieuwsgierig naar hoe het werkt: zelfbouwen in Podium Amsterdam? Kom dan langs tijdens de infomiddag op zaterdag 15 september aanstaande. De bijeenkomst duurt van 14.30 tot 17.00 uur en vindt plaats in het oude Natuurkunde lokaal van het Calvijn met Junior College aan de Schipluidenlaan 10-12. Wel even aanmelden via www.podiumamsterdam.nl.

 

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend