Medemensen gezocht. En spullen.

Aan de Notweg in voormalig Osdorp is een tentenkamp verrezen. Sinds dinsdag bivakkeren er vluchtelingen die uitgeprocedeerd zijn, maar niet terug kunnen naar het land van herkomst en waarvoor geen formele opvangmogelijkheden zijn. Het kamp groeit, de politiek zoekt naar een oplossing. In de tussentijd hebben de mensen daar onze hulp nodig van ons om droog, gezond en gevoed te blijven.

Er hangen borden op de hekken bij het kamp waar opstaat wat er nodig is. Die zie je op de foto’s. Deze lijstjes zijn ook te vinden op de Facebookpagina van Nieuw West Express. Warm eten is een eerste behoefte. Misschien zijn er restaurants die bij willen dragen? Vinden wij nice.

Verder zijn er, behalve gezelschap en een luisterend oor, waterdichte tenten, dekens en grondzeilen nodig en is er behoefte aan warme kleding. Een slimme oplossing voor douches en toiletten is ook heel welkom. Naast spullen wordt er ook gezocht naar dokters en juristen.

Via Mauro’s Vrienden op Facebook en via de twitterhashtags #notweg en #osdorp zijn de ontwikkelingen in het kamp te volgen. Het adres is Notweg 32. Nice is anders. Maar dit bericht delen, langsgaan en je kasten uitpluizen daarentegen: graag!

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend