HW10 on the go presenteert: Jantje Fleischhut en Marcel van Kan, sieradenontwerp

Wow, het zal je werk maar zijn, mooie sieraden maken. Voor de Duitse Jantje was het al duidelijk toen zij haar eerste ketting kreeg, en dat terwijl ze pas twee jaar oud was. Zij moest juwelen maken. En dat doet zij met plastic en edele metalen. Met niet-aflatende ijver verkent ze de mogelijkheden om plastic en edele metalen te integreren in haar werk. Hiermee visualiseert zij haar interesse in ruimte reizen en communicatie. Haar gevoelige constructies brengen de lichte glinstering van de maan net een beetje dichterbij (nice!).

Naast sieraden maakt Marcel tevens producten (bv vazen en lampen) en accessoires (zoals schoenen en sjaals). Met een opleiding als goud- en zilversmid en 3D-design, is Marcel continu bezig met beelden in zich op te nemen, het maken van associaties en het constateren dat een object méér is dan alleen de tastbare verschijningsvorm. Vaak ontleent een beeld zijn betekenis aan onzichtbare associaties. Het functioneren van de mens, weerspiegeling van emotie, kostbare herinneringen en identiteit kunnen een object een belangrijke betekenis geven. En die betekenis wil Marcel zichtbaar maken (ook nice!).

Wat hebben Marcel en Jantje verder nog gemeen? Dat zij sinds kort samen een atelier hebben in HW10!

MarcelJantje

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend