Beregoed! Opening weggeefwinkel

Door Victorien Koningsberger

Weggeefwinkel Geuzenveld

Nieuw-West Open, het culturele programma dat in 60 weken ’60 jaar Nieuw-West’ viert, reist van Slotervaart door naar Geuzenveld. Vandaag is met de (her)opening van de Weggeefwinkel de aftrap van het programma in dit gebied rondom het Lambertus Zijlplein. De winkel – dat ook als buurthuiskamer fungeert – bestaat al sinds 2009 maar is na inspanning van Dorien en andere vrijwilligers in een nieuw jasje gestoken. Vanaf 13:00 uur staat de deur wijd open en vindt je veel spullen, gezelligheid, een tekenwedstrijd, hapjes, drankjes en muziek uit de ouderwetse grammofoonplaat en door de Bucketboyz en een Zweedse Jazzmuzikant annex buurtbewoner. Kom je ook, nice!

Nolensstraat 72 / www.nolensstraat72.blogspot.nl / Twitter: @weggeefwinkelgs / weggeefwinkelgeuzenveld@live.nl / Bekijk hier de documentaire over Saliha en de weggeefwinkel uit de reeks ‘West Side Stories’ (2011), van documentairemaker Heddy Honigmann.

En om ‘de puntjes op de i te zetten’ doet de Weggeefwinkel mee vrijdag 15 maart met NLDoet, de nationale vrijwilligersdag van het Oranjefonds. Help jij ook een handje mee? Meld je dan aan op http://www.nldoet.nl/ (zoek op postcode 1067KD).

Weggeefwinkel Geuzenveld

Wegggeefwinkel Geuzenveld

 

 

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend