Stadstuin Overtoom nieuws

Door Eva Westerveld

432198_422889947776622_196329887_n

Wat vindt jij belangrijk – laat je woon-ideeën achter

Iedereen die interesse heeft in de nieuwe wijk Stadstuin Overtoom kan actief meedenken over de ontwerpen, woningtypen en plattegronden van de woningen in fase 2. Eigen Haard en ERA Contour willen namelijk woningen maken waar mensen echt gelukkig van worden. Samen met de architect hebben ze veel kennis in huis. Maar wie weet nu beter hoe mensen willen wonen dat de toekomstige bewoners zelf? Daarom wordt op 2 maart een inloop-ontwerpsessie georganiseerd in het informatiecentrum aan de Suze Robertsonstraat 1. Geïnteresseerden die die dag geen tijd hebben, kunnen zich via deze website opgeven voor de tweede sessie medio maart.

Zoals dat hoort bij een goede stadsbuurt worden hier vrijwel alle soorten woningen gemaakt: koopwoningen, vrije sector huurwoningen en sociale huurwoningen. Dit alles in de vorm van appartementen, maisonettes, eengezinswoningen en studio’s. Ook mooi; alle woningen zijn klimaatneutraal, dankzij de unieke samenwerking volgens het Co-Green concept. Het resultaat is dat er betaalbare woningen worden gerealiseerd, die ook nog eens energiezuinig zijn met relatief lage woonlasten. Zo komen er allerlei duurzame voorzieningen, zoals zonnepanelen, opslag van regenwater en een dikker isolatiepakket. De eerste twee woonblokken worden in 2013 opgeleverd. In 2014 wordt gestart met de volgende twee blokken met daarin uitsluitend koop en vrije sector huurwoningen. Kijk voor meer informatie op www.stadstuinovertoom.nl

Ontwerpsessie fase 2 Stadstuin Overtoom
Zaterdag 2 maart
11.00-13.00 uur
Suze Robertsonstraat 1
Amsterdam Nieuw West

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend